Overnight oats på bovete. Och en dekadent dag

Godmorgon! Ja, jag inser att ni är många som är mer inne på förmiddagsspåret just nu, men för mej är det faktiskt ”godmorgon” eftersom jag vaknade för någon timme sedan och just har ätit frukost. Anledningen? Eftersom Daniel är ledig så bestämde vi oss för att ha en riktigt dekadent dag igår. Så superdekadent kanske den inte var egentligen? Det beror väl kanske på var ens dekadensnivå ligger kanske? Men att stanna inne en hel måndag, äta pizza och se på serier och film exakt hela dagen (och en bit in på natten, där av den långa sömnen) känns ändå rätt dekadent tycker jag. Det var alltså det vi gjorde: Byggde ide hemma, åt rätt skräpig mat och plöjde en hel hög med serieavsnitt och filmer -Ungefär hur mysigt som helst!

Men nu så, nu är det tisdag och tisdagen har jag inlett med frukost bestående av overnight oats. Overnight oats var det annars längesedan jag åt. Rätt märkligt eftersom jag älskar, verkligen ÄLSKAR frukostar som står färdiga i kylen när en kliver upp. Borde faktiskt investigera <- (Ja, jag vet att det inte är ett riktigt ord men jag använder det ofta ändå) det där mer: Finns det flera frukostar än overnight oats och chiapudding som tillagar sej själva i kylen över natten? Vet ni?

frukost2

Denna gånger testade jag att göra oatsen på boveteflingor p.g.a så sjukt nyttiga små tingestar. Jag blandade ned 1/2 dl boveteflingor, 1/2 dl solrosfrön, 1 msk linfrön och en näve frysta bär i ca 1 1/2 dl turkisk yoghurt (kokosmjölk eller annan växtmjölk eller yoghurt fungerar säkert också om en vill göra veganska oats) och lät stå i kylen över natten. Nu på morgonen plockade jag fram härligheten och toppade med kiwi och banan -Mycket gott och mättande!

frukost4

Nu ska jag ta tag i den här dagen och se vad den bär med sej. En grej som jag vet säkert att den kommer innehålla är yin yoga -Min rygg och mina höfter mår verkligen inte bra av en hel dags soffhäng (men min själ tyckte det var härligt).

frukost3

3 tankar om “Overnight oats på bovete. Och en dekadent dag

  1. Ping: Frukostar: bästa, sämsta och på senaste - Charlotta Sofia springer och trimmarCharlotta Sofia springer och trimmar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s