Solljus och morgonyoga

Jag sitter här och laddar för att ta en springtur. Eller laddar förresten? Det kommer inte att bli speciellt svårt att ge sej ut idag. Vädret är strålande, solen skiner helt gyllene (och värmande inbillar jag mej). Alltså, jag blir så lyckorusig av att få lite solsken och av den här första, skälvande våren, den som inte riktigt har bestämt sej än men ändå tveklöst är på väg.

Jag har redan mjukat upp kroppen med lite yoga i morse. Idag blev det lite corestyrka och lite uppmjukning av ryggen. Morgonyoga är så himla bra! När jag vaknar är jag lite av ett kassaskåp. Det känns väldigt stelt i leder och muskler och hela jag känns ganska trög men efter lite yoga så är jag med i matchen och vaken, uppsmörjd liksom!

Förresten, när jag talar om morgonyoga handlar det oftast inte om att jag rullar ut mattan, tänder ljus, sätter på avslappnande musik och hela kittet. Det handlar inte heller om att jag yogar en timme eller mer. Jag gör det istället väldigt enkelt, använder vardagsrumsmattan som yogamatta och gör ett litet flow av övningar jag gillar i ungefär en kvart -Tänkte att det kunde vara bra att förtydliga, det kan lätt låta väldigt meckigt och svårt att få till annars. Det har varit min devis under hela min yogautveckling: Gör det enkelt så att det verkligen blir av. Att det gör kroppen gott, det känner en ganska snart ändå.

agnes2

Ett av de bästa sätten att illustrera solljus enligt mej: Genom rosa kattöron (eller kattöron generellt). Har ni förresten tänkt på vilka yogis katter är? Stretch och rörlighet ligger så himla naturligt i deras rörelsemönster.

4 tankar om “Solljus och morgonyoga

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s