Fredagstips: Att göra, läsa, se och lyssna på i helgen

Så här framåt helgen tänkte jag att det kunde vara kul att få lite roliga tips så därför har jag letat upp två olika i kategorierna: att göra, att läsa och att lyssna på eller se. Om ni tycker att det är en rolig idé så tänkte jag att det kanske kunde bli en återkommande grej så här på fredagarna? Okej, men då kör vi!

Två grejer att göra:

>> Ett projekt som legat i min pipeline länge är att testa att göra veganost! Även om jag är lakto/ovo-vegetarian så drar jag gärna ned på animaliska produkter när jag kan. Dessutom, hur coolt vore det inte att göra egen ost? Det finns en uppsjö av recept på nätet om du googlar på ”vegan cheese recipe”. Jag hittade detta som verkar enkelt  på You Tube:

>> Jag hittade denna beskrivning av Norska intevaller hos Ida/Träningsblogga. Jag gillar såna här intervallupplägg som är enkla utan krångel. Verkar dock sjukt jobbigt -Ni vet hur minuter känns som timmar när en gör sitt yttersta träningsmässigt? Funderar på om jag kanske skulle korta av det till 2 minuter?

 

Två grejer att läsa:

>> Sandra/Atilio är ofta klok som en bok. Här har hon skrivit ett inlägg som heter: ”Om länkkärlek och att vara bjussig” Själv försöker jag ha bjussighet som en av grundstenarna i min blogg eftersom det ger så otroligt mycket. En sak som jag ska tänka på är dock att inte bara vara bjussig mot samma, gamla vanliga. Alltså, det är inte så att jag väljer bort andra men det blir väl lite av en vana, att en länkar oftast till sina bloggkompisar.

>> Det där med podcast alltså, det är något som jag tänkt på från och till, blir liksom lite pirrig och sugen av tanken. Men så är det det där med tekniken… Hur bra är det inte då att Linda Hörnfeldt/La Linda har skrivit en guide: La Lindas poddskola – Så skapar jag min podcast”. Har du förresten tänkt på att podda någon gång? Eller gör du det redan? Tell me!

 

Två grejer att se och lyssna på:

>> Jag älskar Kalle Zackari Wahlströms träningsfilosofi, hur han gör grejer enkla, roliga och tillgänglia för alla. Därför tänker jag att det inte kan bli allt annat än bra att sätta honom i rollen som gympalärare? Jag tänker i alla fall knappra in ”Gympaläraren” på SVTplay i helgen!

gympaläraren

 

>> Jag tänker minsann tipsa om PMS-podden igen eftersom jag inte vill att NÅGON med jobbig PMS missar denna podd. Ibland, när det varit riktigt jobbigt så har den här podden hjälpt mej förstå att jag inte är onormal eller tokig. Dessutom kan en snappa upp ganska många tips för lindring. Förresten: Jag tror en kan ha behållning av den här kvicka, roliga podden även om en inte har någon speciellt allvarlig pms.

pmspodden2

Bonustips! 

Eller, detta vet jag att ni kommer att göra ändå: Var ute mycket, vänd snoken mot solen och blunda ibland (det blir väl sol?)

charlotta2

 

18 tankar om “Fredagstips: Att göra, läsa, se och lyssna på i helgen

 1. Två-minutare låter också bra tycker jag!
  Gillar också en-minuts-intervaller. Jättelånga minuter, men ändå överkomliga pga att de ju ändå bara är en minut…
  De norska intervallerna gillade jag mkt eftersom de är så få. Efter två intervaller har man ju liksom redan gjort hälften, hurra!

  Gilla

  • Ja, det är liksom så lätt att fastna med ”sina” bloggkompisar efter en tids bloggande. Vet att jag tänkte på det själv, när jag började blogga, att det liksom mest länkades till de som länkades, om du förstår hur jag menar? Vill bidra till att lyfta nya, braiga också 🙂

   Gilla

 2. Bra tips! Två av dem har jag lagt in på min ”to do” lista – norska intervaller och Kalle. Sandra läser jag när jag hinner.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s