Min bästa träningsmusik

Den här veckan är BoH-temat ”Mina bästa låtar att träna till”. Nu är jag ju en sån där person som sällan tränar med musik i öronen, men det har ju hänt, det har det. Ibland tänker jag att jag oftare borde springa med musik som sällskap eftersom det onekligen ger en extra skjuts, samtidigt gillar jag att höra omgivningen.

Men som sagt: absolut, det har hänt att jag tränat med musik! Jag är ingen bpm-person som lägger vikt vid takt och sånt, jag är mer ute efter peppen i en riktigt bra låt, att bli lyft av musiken. Jag kikade lite på min springlista (yes, jag har en sån i alla fall) och hittade två favoriter -Två helt olika låtar i  olika  genrer,  som ändå har det gemensamt, att de lyfter mej och ger mej power.

 

Först ut är denna, kanske mest  representativ för min egentliga musiksmak: ”Det kommer aldrig att va över för mej” med Håkan Hellström. Att tipsa om favoritmusik utan att ha med Håkan är nästan en omöjlighet för mej. Jag är en sån där riktig Håkannörd, har varit sen första skivan, en sån där som tycker att det finns musik och så finns det Håkan i en helt egen kategori av awesomeness.

Just den här låten tycker jag har ett härligt tempo att springa till plus en text som lyfter på ett skönt sätt.

 

 

Och sen hoppar vi raskt vidare till ja..ehm.. gubbrock skulle en nog kunna säja? Den här låten borde göra den som tycker det där med beats är viktigt helt spritt, språngande galen? Jag tycker dock att den är superhärlig att springa till, just för att den liksom lyfter. Låten i fråga är ”Wayward Son” med Kansas.

 

Känner ändå att dessa låtar representerar min träningsmusiksmak (och vanliga musiksmak) rätt bra – Inte så mycket tekniskt uttänkt, men med mycket känsla.
Vill du ha fler tips? Kika då in hos dessa två:

>>Victoria gillar musik med högt bpm på hög volym. Hela tre låtar hittar du hos henne.

>>Elna har skrapat fram en gammal favorit som jag faktiskt fick lov att sätta på repeat omedelbums när jag läste inlägget. Sen drar hon till med ytterligare några tips också!

lurar

Annars kan en podcast också vara toppen träningsljud! Här: Träningsglädje Talks.

8 tankar om “Min bästa träningsmusik

  1. Ping: Min bästa musik att träna till - Träningsblogga

    • Gillar att träna till hans musik, kanske, förutom ovan nämnda, det som är lite sambainfluerat. Haha, jag gissar att jag har ungefär samma förhållande till Håkan som din dotter: Avgudande tonåring 😀

      Gilla

  2. Ping: Träningsmusik och Bloggar om hälsas egna spotifylista - Camilla tränar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s