Mina vårtrötthetslösningar

Som jag skrev tidigare: Våren är underbar men kan även föra med sej spår av trötthet. Det ligger verkligen något i Karin Boyes ”Det gör ont när knoppar spricker”.. Själv blir jag bara lite tröttare så här vid årstidsskifte, drabbas av lätt depp (blandat med lyckofnatt). Men på det stora, hela tror jag att jag kommer rätt lindrigt undan? Jag vet ju att det finns de som går igenom regelrätta depressioner när det blir vår, där är jag alltså absolut inte, men jag tänkte ändå dela med mej av mina bästa tips för att hantera min egen vårtröttheten! Som vanlig: Mår du riktigt dålig -Sök hjälp. Det är verkligen inte värt att gå omkring och plågas när lösningen finns alldeles nära.

vår4

1. Gå ut! Försök att se till att få lite sol på näsan varje dag. En kort stund gör så himla stor skillnad. Jag kan känna mej helt trött och matt, men efter en stund utomhus, om så bara för att gå ett kort ärende, så mår jag mycket bättre.

2. Träna. Det är ju toppen om en kan göra också det i dagsljus, men går inte det så gör endorfinerna i alla fall underverk för humöret och måendet.

vår3

3. Gör det ändå! Så här, min deppighet beter sej så här: Den vill få mej och tro att bästa lindringen är att sitta stilla i soffan och glo på Netflix fast det egentligen bara gör allt sämre. Så gör något produktivt ändå, något som du kan känna dej nöjd över. Det kan vara en sån liten grej som att diska eller gå ut med soporna -Bara känslan av att ha utfört något gör att en mår bättre.

vår5

4. Acceptera. Det finns inget värre för ett nedstämt humör än att börja slå ned på sej själv, om du inte orkar något av det ovan och tänker tankar som: ”jag är så lat, trött, får ingenting gjort” -Försök sluta med det och acceptera situationen istället: Du är så här just nu, du är en sån som reagerar lite starkare på våren i sällskap med MÅNGA andra. Det är inget fel på dej, du är inte lat eller dålig, din kropp reagerar bara på ljuset och det är fullt normalt. Ta istället hand om dej själv lite extra, snart går det över.

vår2

 

Lider du av vårtrötthet? Gör du i så fall något speciellt för att lindra?

6 tankar om “Mina vårtrötthetslösningar

 1. Haha! Jag gillar din ”Gör det ändå”!
  Igår skulle min man gå ut och springa, hade han tänkt. Så kom han hem och var jättetrött. ”Jag springer imorgon” sade han och slog sig ner i soffan. Där satte jag mig också och slog på ”Gympaläraren” på SVTPlay (rekommenderas btw) och vi satt som klistrade. Sen reste sig mannen och sade ”Jag går ut och tar en snabb tur ändå”
  Jag flinade i smyg och tänkte ”Kalle fick igenom sitt budskap!”.

  Gilla

  • Haha, men verkligen! Jag tror faktiskt jag också har kikat på Kalle någon gång och plötsligt fått inspiration 🙂

   Gilla

 2. Fina råd & jag får istället försöka slå mig ner i soffan en stund annars tror jag lätt att jag orkar & hinner allt på våren & springer mig blå tills jag bara vill gråta av trötthet..

  Gilla

  • Javisstja, bra poäng: En kan vara så pigg så att en blir trött också! Bra att du kommer ihåg att balansera 🙂

   Gilla

 3. Acceptansen är så himla viktigt och inte pusha sig mer än vad man orkar. Att sänka kraven och var nöjd över det man orkar prestera har hjälp mig igenom februari.

  Gilla

  • Håller med: Väldigt viktigt och också svårt ibland. En får liksom nästan träna för att komma dit men sen är det skönt, när en kan ge sej själv det utrymmet 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s