Frukostar: bästa, sämsta och på senaste

Jag brukar tänka att jag är en sådan som fäster mej vid en sorts frukost i taget och äter den i någon månad. Fast det stämmer inte riktigt inser jag: När jag tittar tillbaka på senaste tidens frukostar så har de faktiskt varit ganska omväxlande. Vi ska kika på vad jag ätit alldeles strax, tänkte bara prata lite om frukost överlag först:

Den bästa frukosten är nog egentligen när en får gå upp i lugn och ro, botanisera i skåpen och upptäcka att en har massor att välja mellan och massor av tid att tillaga och äta frukosten på.  Eller, när en gjort i ordning en extra god chiapudding kvällen före -Ni vet, en sån som en längtar efter när en går och lägger sej, kanske t.o.m ligger och funderar ut toppingar till..(Jo, det har hänt) <–Detta gäller dock bara oss som är team chia.

Den sämsta frukosten tycker jag är den som är i farten. När en skottar i sej en skål yoghurt utan att hinna tänka, bara för att liksom äta något..Hu. Då äter jag nästan hellre havregryn med vatten, bara jag får äta dem ifred… Det är som tur är väldigt sällan jag äter såna frukostar. Jag vet hur mycket jag avskyr det och hur dåligt jag mår av det, så allt som oftast ser jag till att ha mycket tid på morgonen. Jag brukar förresten ställa klockan på en timme tidigare än jag behöver gå upp bara för att få ha en lugn morgon, dricka kaffe i sängen och vakna upp -Det är min morgonritual: Tassa upp, sätta på kaffebryggare, ta med kaffet in till sängen och dricka det medan jag kollar vad som har hänt i världen sen sist.

Här är några av mina senaste frukostar:

IMG_9118

En morgon var jag vrålhungrig. Det händer inte så himla ofta att jag är så där jättehungrig direkt på morgonen, men när jag väl är det så är det ju extra lyx om det finns champinjoner hemma så att jag kan göra omelett med svampstuvning -Mmmm

chia

En chiapudding så klart! Det blir alltid några sådana i veckan. Den här är gjord på sojamjölk och toppad med jordgubbar, kokos och jordnötssmör. Älskar för övrigt frukostar som är färdiga när en kliver upp.

overnightoats

Apropå frukostar som är färdiga när en går upp så återupptäckte  jag ju overnight oats för inte så länge sedan. Denna gjorde jag på bovete (recept här). Här finns förresten ett recept på overnight oats på low carb-vis också.

bananpannkaka

Och här är en bananpannkaka, det som jag tjatat om nu och då på senaste tiden. Men det är ju så himla mättande och gott, passar både till frukost, mellanmål, lunch och middag och går snabbt som blixten att göra. Vad finns det inte att älska?

Vad är din favoritfrukost just nu?

 

4 tankar om “Frukostar: bästa, sämsta och på senaste

  1. Min favoritfrukost för tillfället är grekisk naturell jogurt med typ en liter bär och alla nötter och frön jag hittar i skåpet..:) Och kaffe. Alltid kaffe.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s