Det lilla och det stora

Här sitter jag och multitaskar, bloggar samtidigt som det plingar i både dator och mobil, antecknar och funderar. Samtidigt, utanför min bubbla rasar världen på utanför, det sker hemskheter i Bryssel och jag vet inte riktigt hur jag ska greppa den där ondskan? Jag blir rädd, inte så mycket för egen skull men för deras skull, de som befinner sej i det här landet på flykt från ondskan men som ändå riskerar att oskyldigt få bära skulden för den. Sen tänker jag också att det alltid är det mest dramatiska som av förklarliga skäl får mest plats fast lika stora tragedier sker varje dag, hela tiden världen över. Vad ska en göra egentligen, vad kan jag göra?

Jag vet inte? Det kan kännas konstigt att byta ämne till triviala saker när världen är så här mörk. Samtidigt måste en det, en måste få hämta kraft ur det som är fint och känna tacksamhet för att de där fina sakerna finns, göra och tänka på sånt som föder kärlek och värme. Såna saker för mej just nu är:

-Jag ser fram emot påsk i Dalarna med min familj.

-Det är kreativt i mitt huvud just nu, så pass att jag måste sätta mej och tydligt stolpa upp de tankar som snurrar runt, rangordna, strukturera och prioritera -Ett kärt besvär som jag är så tacksam för.

-Även om det snöade i morse är det vår!

jobb1

Idag hamnade jag faktiskt i soffan med mina funderingar och mitt jobb, annars sitter jag alltid i köket. Men vad är det en säjer? Omväxling förnöjer. Påskliljor förnöjer också!

8 tankar om “Det lilla och det stora

 1. Jag förstår dina tankar, men det går inte att sluta skriva /prata om andra ”vanliga” saker (också). Och vara tacksam för det man själv har och/eller ser fram emot!
  Hade man bara pratat om de där hemska och mörka….. Det funkar ju inte i längden.

  Gilla

 2. Sjukt störigt att jag skrev en lång kommentar till ditt förra inlägg som verkar ha försvunnit!!!! Kontentan var iaf att du absolut inte upplevs som ytlig bara för att du visar dina bilder. Du skriver ärligt och det blir en bra balans. Klart man vill ha snygga matbilder, i en kokbok tex är det ju bara snygga bilder för vem vill annars laga maten??

  Gilla

 3. Vilket fint inlägg. Tyvärr är det ju så att ens egen värld fortsätter snurra och även om jag blir både rädd, ledsen och berörd av allt som sker så tuffar ju mitt liv på, på gott och ont. Påsk i Dalarna låter verkligen hur mysigt som helst, önskar att det väntade på mig med!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s