Recept: Grön ärtfalafel och coleslaw-wrap

Igår gjorde jag en god middag bestående av grön ärtfalafel och coleslaw i wrap. Kombinationen med de lite sötaktiga ärtorna och krispig, syrlig coleslaw blev perfekt tyckte jag, dessutom var det gott att äta falaflarna kalla idag till lunch också. P.g.a nöjd med recept tänkte jag att jag skulle dela med mej. Hoppas det låter bra?

Ok, här kommer det!

ärtfalafel2

Du behöver (för 3-4 portioner)

Till falaflarna:

 • 4,5 dl gröna ärtor
 • 1 ägg eller för veganskt: byt ut mot ett chiaägg  (1 msk chiafrön och 3 matskedar vatten som får svälla en stund)
 • 1,5 msk potatismjöl
 • 1 vitlöksklyfta
 • 1/2 tsk cayennpeppar
 • 1 dl riven ost (kan uteslutas)
 • 1 liten burk majs (200 gram)
 • salt och peppar
 • olja till stekning

Gör så här:  Mixa samtliga ingredienser förutom majs, ost, salt, peppar och olja med mixerstav eller i blender. Vänd sedan ned ost och majs samt smaka av med salt och peppar. Skulle smeten vara för lös så kan du tillsätta lite extra potatismjöl. Forma bollar, lite större än köttbullar och lägg på ett oljat bakplåtspapper på en plåt. Grädda i ca 20 minuter i mitten av ugnen på 200 grader (vänd bollarna efter halva tiden). Jag misstänker att min ugn är lite trött, så ett vakande öga under gräddning kan komma väl till pass.

coleslaw

Coleslaw

 • 1/4-dels medelstort vitkålshuvud
 • 2 morötter
 • 1/2 medelstor rödlök
 • 0,5 dl citronmajonäs
 • 1 dl creme fraishe
 • salt och peppar

Gör så här: Hyvla, skiva eller riv kålen tunt. Skala och riv morötterna. Skiva rödlöken så tunt du bara kan. Lägg allt i en skål och blanda ihop med majonäs och creme fraishe. Smaka av med salt och peppar.

Klart! Servera i wrap av något slag.

ärtfalafel1

 

 

 

En tanke på “Recept: Grön ärtfalafel och coleslaw-wrap

 1. Vi gjorde falafelrullar i helgen men med tunnbröd och köpta bollar. Pratade om att vi lika gärna kunde göra egna och skulle googla runt lite efter något bra recpet. Så bloggar du om det! Tack och detta ska prövas på måndag, tänkte bjuda gamla svärfar på något annat än det vanliga i husmanskostsväg.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s