Tre om yoga

yogatips

Vet ni, det är något för himla skumt med min fot? Den gör ont på ovansidan, men det konstiga är att den bara gör ont i stillhet och precis när jag börjat gå. Den gör inte ont när jag springer eller går så snart jag ”gått igång” mej.  Väldigt märkligt.. Måste kolla upp (suck). Hur som helst: Jag vilar lite från löpningen i alla fall och yogar lite istället. Därför tänkte jag dela med mej av tre yogatips jag hittat på senaste.

1. Wake up flow med Tara Stiles. Denna rutin startade jag dagen med idag, den väckte verkligen min sovstela kropp. Rutinen är inte svår, även om jag ibland får modifiera vissa rörelser så att de blir enklare och passar mej. Dess knappa 10 minuter gör också att en hinner på morgonen.

 

2. Yoga.com/poses -På yoga.com finns en jättelik förteckning över yogaposer. Alla poser är illustrerade med en liten film så att en ser hur de ska utföras. Dessutom kan en välja poser både efter kategori och kunskapsnivå. Här har jag t.ex. valt stående poser för nybörjare -Supersmidigt!

 

3. Yoga with Jacob på You TubeUnderbara Claras man Jacob undervisar pedagogiskt om yoga, så där så att det känns odramatiskt och lätt. Jag gillar sektionen ”fråga om yoga” extra mycket. Där tar Jacob upp sånt en undrar över: hur en ska andas, vad en gör åt stela höfter, vilken yogamatta som är bra o.s.v

Har ni något bra yogatips? En blogg, en film, en bok, en hemsida?

6 tankar om “Tre om yoga

  1. Finns massa inspo på instagram! Yogamala har youtube-klasser t ex också. Yoga with Adrienne ska vara bra. Läser annars just nu Yoga på djupet, och kan varmt rekommendera Yogajona’s böcker.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s