Maca och vetegräs -Två nya på superfoodhyllan

Ja men ni vet ju, jag är svag för så kallade superfoods. Jag blir så himla nyfiken på allt från chia till chlorella och måste testa (ofta med rätt höga förhoppningar men också med en rejäl skopa skepsism, för att liksom jämna ut). 

Nu har två nya små pulver fått flytta upp på min superfoodshylla: Maca och vetegräs:

macavete

Det gröna är vetegräs och det beige-gula är Maca. Vetegräset hamnade faktiskt hos mej av misstag, jag egentligen skulle köpa chlorella men tog fel grön burk. Macan är ett utskick från Nu3, dock ett utskick i rättan tid då jag velat testa Maca länge eftersom det säjs hjälpa mot pms, något som jag bekant har rätt ordentliga problem med.

maca

Jag tänkte att jag skulle berätta lite om Macan först: Macan är egentligen en rot som växer på högplatåerna i Peru. Jag har en variant där roten är torkad och finmalen men den finns också som tabletter. Den säjs bland annat vara energigivande och hormonbalanserande och har traditionellt tagits som stärkande medel inför långa strapatser.

Jag har bara ätit Maca i lite mer än en vecka (1 tsk utrörd i vatten), men känner mej försiktigt positiv eftersom min pms helt uteblev den här månaden. Det kan så klart bero på en rad andra olika saker: Ibland har jag helt enkelt inte så mycket pms, placebo eller att det äntligen har blivit ljust ute. Jag får fortsätta med utvärderingen och återkomma! Jo, en sak till: Det råder delade meningar om detta men jag tycker verkligen Maca smakar superäckligt. Fast smaken är inte så dominant, därför tror jag den är lätt att gömma i ex. ett glas jos. Mitt motto är dock att bita i det sura äpplet och dricka den med vatten -En vill ju inte råka förstöra ett helt glas jos.

vetegräs

Vetegräset då: Det kommer från Friggs linje med superfoods (jag brukar köpa deras chlorella). Vetegräs är helt enkelt vetegräs som är torkat och pulveriserat. Vetegräs säjs ha en del egenskaper som jag känner igen från chlorellan: renande och utrensande. Själv tar jag det av samma anledning som jag tar chlorellan, för att få i mej bra näringsämnen. Just vetegräs är rikt på klorofyll, magnesium, zink, mangan och innehåller en del järn. Vetegräset smak har jag faktiskt inte några problem med. Det är inte gott direkt men inte heller äckligt. Det smakar lite som nyklippt gräs luktar.

En tanke på “Maca och vetegräs -Två nya på superfoodhyllan

  1. Ping: Söndag innehållande blåbärspannkakor och tussilago - Charlotta Sofia springer och trimmarCharlotta Sofia springer och trimmar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s