Att planera sin tid

Jag är just nu i ett skede i livet då mycket förändras gällande mina arbetsdagar. Det känns väldigt kul, det är ju exakt detta jag vill göra: Olika saker! Jag har liksom aldrig varit 9-17-typen. Nu gäller det bara att få allt att rulla på smidigt vilket är lite av en utmaning, därför kanske lille bloggen får stå tillbaka lite, lite den här veckan medans jag lär mej nytt, bara så ni vet.

Samtidigt känner jag att det är väldigt skönt att ha flera ben att stå på förutom bloggen. Som jag har skrivit förut har ju bloggen varit min räddning och ett första arbete efter min utmattningsdepression, samtidigt kan det vara stressande att lägga allt på ett kort om ni förstår hur jag menar? Att blogga är ett sånt känsligt medium -Just nu skördar jag den dåliga statistikfrukten från veckan när bloggen låg nere.

Vad är allt detta nya då? Jo, dels har jag börjat skriva lite copy och dels har jag tagit tag i fotograferingsdrömmen. Håller precis på att bygga upp en liten portfolio (den hittar ni här). Portfolion är långt ifrån klar än, men den får vara en början. Just det här med fotografering har varit så känsligt för mej. Jag har liksom inte vågat för att jag vet att jag inte är bäst -Det är en av mina svagheter: Jag tror att jag måste vara bäst för att få göra något. Men så tänker jag så här: Antingen kan jag ge mej ut och prova vingarna eller så kan jag stanna hemma och fota katterna hela livet, men då lär jag mej ju inget nytt. Alla måste börja någonstans ju.

Löpningen då? Om det är något jag känner att jag måste få in för att må bra när saker blir lite mer hektiska, så är det träningen. Jag tänker att det är lätt att prioritera bort just det när det blir stressigt fast det bara är att hugga sej själv i ryggen -En blir ju en så mycket effektivare person och bättre stresshanterare när en tränar. Jag försöker vara noga med att tänka på det. Just nu varvar jag promenader och löpning -När foten slutade göra ont började istället ryggen krångla vilket är lite frustrerande. Men jag vet ju svaret: Core! Alltid denna core..

Hur mår ni i det här tveksamma vårvädret?

IMG_2090

 

 

14 tankar om “Att planera sin tid

 1. Jag känner såå igen mig i det där att inte våga göra något innan jag är bäst på det. Varför skulle nån vilja ha nåt av mig när det finns den och den som gör det bättre. Jag försöker komma bort från det tänket och tänka just att alla måste vi börja någonstans. Heja dig!

  Gilla

  • Ja, varför tänker en så? Det är ju så dumt men så himla lätt gjort. Jag jobbar också för fullt på att släppa det där.
   Tack snälla!

   Gilla

 2. Åh, vad du slog huvet på spiken där, det om att inte våga göra om en inte är bäst. Många chanser har jag missat just av den tankevurpan, inte får/kan väl jag som inte är bäst. Sen står en där och försöker peppa barnen att det visst är deltaga som är viktigt, inte att vinna. Hm…tack för formuleringen, den satte igång tankeprocess här hos mig.

  Gilla

  • Ja, precis: Det är ju verkligen en tankevurpa. För om en inte vågar göra så kan en ju heller aldrig bli bäst (eller så bra en vill). Härligt att det satte igång reflektion hos dej 🙂

   Gilla

  • Tack snälla! 🙂 Jag har nog aldrig varit en 9-17-person (även om jag jobbat så också), jag får liksom lite panik. OBS: absolut inget fel i att gilla fasta arbetstider, tänker att vi alla är olika bara 🙂 Fast det är sant, det finns ju en viss trygghet i ett fast jobb 🙂

   Gilla

 3. Åh vad roligt at du ska satsa lite på fotograferingen. Det får du gärna skriva lite mer om. Hur du vågar satsa, om och hur du får några fotouppdrag etc 🙂 vore superintressant att få läsa då jag är lite sugen på att göra det själv 🙂

  Gilla

  • Det kan jag absolut fila på ett inlägg om, vilken kul idé! 🙂 Jag är ju verkligen inget proffs men jag tänker att jag måste börja någonstans.

   Gilla

  • Tack snälla! Haha, jag tror att jag är så otålig så att jag blir modig av misstag 😀

   Hoppas idag är en bättre dag. Det är ju fredag och allt! 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s