En extra timme

Förra veckan hade jag huvudet lite under armen, i alla fall i det hänseendet att jag glömde några grejer, bl.a BoH-temat som var ”Om dygnet hade 25 timmar”, men jag tänker att jag tar det idag istället! Ok? 

IMG_2047

Det var lite av ett sammanträffande att det temat dök upp under förra veckan eftersom det var en vecka då jag faktiskt önskade mej en extra timme, något som jag ALDRIG brukar göra annars. Förra veckan innehöll ju mycket nytt för min del och jag gick direkt in i mitt vill-göra-allt-nu-mode, något som egentligen inte är speciellt bra för mej -Det vet jag p.g.a har gjort det misstaget förut. Som tur var hann jag sansa mej och inse att jag var ute på en farlig väg när jag satt upp till sent på kvällen och jobbade och att jag omöjligt kan lära mej nytt helt perfekt på ingen tid alls. Därför känner jag att om jag helt plötsligt önskar mej en extra timme, då är det en indikator på att jag bör se över hur jag väljer att leva och lägga upp mina dagar. Det ska helt enkelt inte kännas som jag har för lite tid, då är jag fel ute.

påsklilja

Jag tror det är väldigt ohälsosamt det där, när en försöker mata sina dagar så fulla att en inte har någon tid över alls för eftertanke och att bara vara. Dessvärre tror jag att det är en fälla många går i, mycket för att vi tror att ”alla andra” hinner ju. Kanske är det ännu större risk att halka dit i vår sociala-medier-tid då vi får extremt mycket inblick i de lyckade delarna av andras vardag. Jag vet inte hur det är med er, men jag har en förmåga att liksom dra ihop alla dessa människor till en person om jag inte är vaksam. Så här: Någon har superfint hemma, någon har världens karriär, någon reser mycket, någon tränar superofta. Utan att en ha reflekterat över det så har jag skapat ett toktränande inredningsproffs med toppjobb som alltid är utomlands, typ så. Men vet ni? Alla andra hinner inte heller.

IMG_2110

Men kort sagt då: Nä, jag behöver ingen extra timme och tror inte att den skulle göra så himla mycket skillnad. Tänker nog lite som Ida/Träningsblogga kring det där: Det handlar om prioriteringar (och att en inte glömmer att prioritera lugn också).

 

4 tankar om “En extra timme

  1. Det är så lätt att tänka att alla andra hinner och orkar allt. Men man ser nog det hela jäkligt skevt.
    En person prioriterar en eller två saker, den andra personen en tredje och fjärde sak. Men man UPPLEVER det som att de hinner ”allt”…

    Gilla

    • Ja, exakt så tror jag att det är. Vi är ibland alldeles för bra på att glorifiera andra och sänka oss själva.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s