Stresshantering

Förra veckans tema i BoH var stresshantering, eller: Så här märker jag att jag är stressad och så här tar jag hand om mej själv då.

Det här med stress alltså, väldigt lurig grej ändå.. Just nu är jag själv inne i en fas av mycket positiv stress där mycket nytt och spännande händer. Min utmaning är att slå vakt på mej själv och inse att den positiva stressen kan slå över i negativ fortare än jag anar. Jag har ju redan en utmattningsdepression i bagaget och där hamnar jag ogärna igen.

Jag fick dock en hel del insikter och kunskaper av den där utmattningen, saker som jag är noga med att tillämpa idag. Det är till exempel anledningen till att bloggen är rätt lugn nu, för att jag inser att jag måste backa från något (inte för all evighet, men ett tag). Det måste helt enkelt finnas tid för återhämtning, annars kraschar jag rätt fort, även om jag gör kul grejer. Jag har också lärt mej att jag inte kan jämföra mej själv med någon annan. Det spelar liksom ingen roll vad andra kan och klarar. Jag är min alldeles egen person med mitt alldeles egna unika bagage som gör att jag reagerar som jag gör. Precis som alla andra också har sitt eget bagage.

Förra veckan fick jag mej en liten varning. Jag glömde bort en del saker och tyckte att tiden gick på tok för fort. Jag inser dock att det inte är sunt att önska sej mer tid vid såna tillfällen. Det är snarare ett tecken på att en kör för hårt och behöver andas, så det ser jag till att göra. Känner du igen känslan av för lite tid? I såna fall lovar jag dej att du tjänar så. himla. mycket. på att slå av på takten. Det är det bästa du kan göra för dej själv, ett 25-timmars-dygn skulle nog inte vara så fiffigt som du kanske tror mitt i stressen.

Vill ni läsa mer handfasta tips om hur en ska göra när en är stressad, så tycker jag att ni ska kika in hos Malin/Lite längreHon bjuder på en hel drös klokheter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s