En salig blandning av frukost, surkål och om män som utnyttjar och kränker

Idag prickade jag av en punkt i #junikalendern direkt på morgonen. Eller nåja, denna punkt prickar jag av så gott som varje dag om det inte är jättedåligt väder: Frukost ute.

öra

Idag bestod frukosten av en smoothie på bär, banan, havremjölk, vetegräs, chiamjöl och jordnötssmör (fick ett utskick med 1 kg jordnötssmör, så har jordnötssmör i typ allt nu mer). Till det åt jag riskakor med surkål och groddar, och kaffe förstås! Surkål alltså, det är verkligen en last! Jag ska tag i att göra egen någon dag, det verkar ju faktiskt inte speciellt svårt. Surkål är supernyttigt också, den är full av c-vitamin och innehåller massor av bra bakterier för slemhinnor och mage -Ett utmärkt alternativ till bakterieberikade produkter som Proviva och sånt (långt mycket billigare och utan socker också).

agnes

Jag hade så klart frukostsällskap också! Ferdinand a.k.a Agnes hänger gärna på balkongen. Eller förresten, Ferdinand gav väl sjutton i att ÄTA UPP blommorna, så den liknelsen kanske inte håller?

Annars då? Jo, först ska jag jobba några timmar och sedan blir det löpning ikväll. Jag är så jädra pepp på löpningen nu så att det är helt sjukt. Jag tar med mej Daniel och springer runt spåret ikväll igen.

Jo, förresten, lite ilska också: Tydligen åker det omkring en man här om kvällarna som på ett ganska aggressivt sätt försöker plocka upp tjejer och därmed också skrämmer dem rejält. Ursäkta, men jag är så jäkla trött på män nu. Nej, inte alla män, jag vet. Men när både alla medier och min hemkommun rapporterar om män som kränker och begår övergrepp på kvinnor blir jag så himla ledsen och arg. Mest arg faktiskt. Låt oss vara! Låt oss röra oss där vi vill när vi vill. Jag läser uppmaningar på facebook om att en som kvinna inte ska gå ut själv? Ursäkta, men kvinnor har rätt till precis samma livsrum som män.

Jag var 10-11 första gången en man kränkte och försökte uttnyttja mej. Jag stod vid min busshållplats i min lilla, då trygga hemort och väntade på bussen för att åka till skolan. Då stannande en man 40-årsåldern  sin bil  i närheten av mej. Han sa något, men jag hörde inte, så jag traskade fram till bilen. Jag trodde väl att han ville ha vägbeskrivning eller något. Han viftade med en hundralapp. Jag skulle få den om jag gjorde något? När jag såg in i bilen såg jag att han inte hade byxor på sej och förstod att han ville att jag skulle titta på hans kön mot betalning. Från någonstans fick den lilla flickan kraft (kanske av chock) och fräste: ”-Glöm det!” och stegade tillbaka till busshållplatsen. Som tur var åkte han. När jag tänker på det nu får jag ont i magen. Vad kunde inte ha hänt?

I alla fall, där och då miste jag en liten bit av min barndom. Innan hade jag litat på vuxna män, sen dess och på grund av fler händelser gör jag det absolut inte. Få kvinnor jag känner har aldrig råkat ut för män som tar sej otillåtna friheter. Varför är det så? Varför är det alltid, alltid män?

Det blev långt det här.. Egentligen skulle jag skrivit ett eget inlägg om detta, men ni vet, ibland måste saker bara ut, ut nu.

Sen vill jag också lägga till (viktig grej), för jag vet att rasister föder på den senaste tidens händelser: De män som jag stött på, som tagit sig friheter, har alla varit till synes vanliga, svenska män. Detta existerar i alla samhällen. Det är inte en fråga om religion och var man kommer ifrån. Det är en mansfråga.

 

2 tankar om “En salig blandning av frukost, surkål och om män som utnyttjar och kränker

 1. Ja, den där mansgrejen kan man bli galen på! Svårt att veta vad man ska göra åt det också eftersom det är en så stor fråga. Hoppas att löpturen gick bra 😉

  Gilla

  • Ja, jättesvårt. Egentligen är det ju inte heller vi kvinnor som ska göra något åt det. Det borde vara männens egna ansvar.
   Jodå, den gick finfint, tackar som frågar 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s