Åtta anledningar att älska löpning

Hej, person som är nykär i löpning här! Det går ju upp och ned det där med träningsinspirationen, men just nu vill jag faktiskt inte göra något annat än att springa. Fick till en sån där galet härlig runda i solnedgången igår igen. Okej, det var rätt himla myggigt och dessutom mycket jobbigare än sist (men då lade jag också på en knapp kilometer).

På grund av den nuvarande löparfrälstheten tänkte jag lista några av de anledningar som gör att jag älskar att springa. Här kommer de:

elljusspår

1. Löpningen tar mej ut i naturen. Den ger mej möjlighet att få dra in doften av blommande och grönskande skog (okej, jag drar in mygg och pollen också men det gör inte så mycket).

2. Löpning får mej att känna mej så himla grym och full av power. Det spelar ingen roll att det blir ganska kort och sakta just nu, efter en löprunda känner jag mej ändå bäst i världen. Det finns inget som får en att älska sin kropp så mycket som när man utför saker med den.

fötter

redd

3. Löpning är en fantastisk aktivitet att göra tillsammans med någon en tycker om. Under en löptur hinner en både bli stolt över sin partner tusen gånger, stärka och peppa varandra massor och dessutom får en dela den där powerkänslan.

4. Löpning ger så mycket tillbaka. Det man lägger in får man ganska snabbt plocka ut i form av bättre kondition och starkare ben.

lred

6. Ingen kräm i världen ger ett sånt härligt glow som löpning. Jag kan känna mej hur glåmig som helst, men när jag sprungit ser jag alltid pigg och fräsch ut igen (nåja, när det tomatröda ansiktsfärgen lagt sej vill säga).

7. När livet känns jobbigt är det få saker som plockar upp en så som en löprunda kan göra. Under en löptur jobbar min hjärna konstruktivt. Jag hittar lösningar på sådant som kändes hopplöst innan och jag kommer hem som en mycket lyckligare person.

8. Löpning är en träningsform som passar alla årstider, precis så som bästa Ida skriver om här.

Okej, jag hejdar mej här. Men lita på att det finns fler anledningar att älska löpning i denna springhöga persons huvud.

Och hörrni: Ha en riktigt härlig fredag!

 

 

10 tankar om “Åtta anledningar att älska löpning

 1. Onekligen bra anledningar! Jag har en anledning till, att löpningen gör mig grym på att gå i höga klackar. Verkligen en bra bieffekt av framfotslöpning 🙂 Kramar Liza

  Gilla

  • Haha, ja, men det har du ju rätt i. En får ju mycket starkare och stabilare fossingar av att springa 🙂

   Gilla

 2. Håller med om allt, speciellt nr 2! Trots att jag springer långsammare än de flesta så känner jag mig SÅ JÄKLA BRA när jag spurtar i mål efter mina 5 kilometer! Helt oövervinnerlig faktiskt =) Bästa endorfin-highen som finns 😀

  Gilla

  • Det är nog en av mina favoriter också 🙂 Men hörru, du springer inte alls långsammare än de flesta. De flesta springer inte alls (förstår hur du menar dock, är ju inte heller någon som springer i överljudshastighet direkt), och ännu färre klarar av att springa så långt som du.

   Gilla

 3. Det låter verkligen superbra och jag önskar att jag gillade löpning! Tyvärr tycker jag att det är supertråkigt… Vi har ett gympass som vi kör hemma, och det gillar jag. Men nu har det blivit avbrott pga jobb, sjukdom och resor… tyvärr….

  Gilla

  • Men jag tror det är det som är grejen: Att göra det en gillar 🙂 Min lista kan ju egentligen appliceras på all träning (eller ja, det kanske är lite svårt att komma ut i naturen om innebandy är ens passion? Men annars)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s