En hinner inte allt, inte ens om det är kul

Jag har tänkt mycket på det här med tid på senaste…hehe…tiden.. Just nu så har jag skapat en tillvaro som borde vara ideal, och på många sätt också är det.  Jag jobbar med flera olika saker; Jag skriver, jag fotograferar och bloggar lite när tid finns. Precis så vill jag ha det (eller ja, skulle ju så klart vilja hinna med bloggen mer). Jag vill ha ett dynamiskt och varierat arbete. Och jag vill styra min egen tid. Men vet ni? Saker tar så himla mycket mer tid än jag tror. Jag tänker att jag ska hinna trycka in så mycket i mitt liv som det bara går. Fast det går inte. När jag märker att det inte fungerar blir jag deppig och känner mig lat och värdelös. I alla fall är det den första tanken. Det jag insett nu är att jag måste byta ut den där tanken. För den är inte sann och den är elak.

Ida skrev för någon vecka sedan ett jättebra inlägg om stress.  Det fick mig att haja till och inse att stress inte bara behöver röra vardagliga måsten. En kan bli himla stressad för sånt som är kul också. En varningsklocka för mig  var att jag hade ett åtagande som jag tycker är jättekul och jätteviktigt, men jag glömde ändå bort det. Jag glömde bort det trots att jag hade det noga nedskrivet i almanackan, i almanackan som jag tydligen inte tagit mig tid att titta i.

Den här texten kanske låter aningen olycksbådande, som att jag tror att jag kommer att bränna ut mig? Men jag tror faktiskt att jag ska klara mig från den, just för att jag har någon slags insikt. Det är lördag när jag skriver det här och jag har bara tillåtit mig att vara idag. Jag har sovit länge, slösurfat och benat ut vad jag faktiskt tycker är viktigt och vad jag vill hinna med. Min actionplan för att må bra är:

  • Se till att komma ut en stund varje dag. Jobbet kan faktiskt vänta, det var trots allt därför du valde att frilansa.
  • Jobba inte på helger.
  • Se till att planera in sånt som bara är kravlöst och härligt.
  • Ge bloggen mer tid. Du mår ju så bra av den.
  • Ha inte Skype igång hela tiden (det är där jag sköter nästan alla mina jobbrelaterade samtal)

Ni tänker väl också på att ta hand om er? Det är så lätt att fastna i allt en tror att en måste göra. Inte mint får en massor av vridna idéer av sociala medier. En tror att alla andra lever perfekta liv. En ögonöppnare för mig var att få höra hur folk tolkar mitt liv sett från sociala medier. Det var fint, men det var långt ifrån hela verkligheten. På sociala medier visar jag aldrig hur jag får psykbryt över stök eller hur jag inser att jag knappt varit ute på en hel arbetsvecka. Ingen är perfekt, och det är ju faktiskt bra.

hinna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s